DORPSHUIZENFIETSTOCHT

 

 

Op zondag 31 augustus houden de dorpshuizen van Appeltern, Bergharen, t Achterom in Wychen, Demen en Megen hun jaarlijkse fietstocht. Voor deze uitermate gezellige en gevarieerde tocht kunt u zich tussen 10.00 en 12.00 uur aanmelden bij een van de dorpshuizen.

De afstand bedraagt maximaal 45 kilometer en is vanwege deze gemiddelde afstand goed te fietsen voor jong en oud. Bovendien is er onderweg gelegenheid genoeg om even op adem te komen. De deelnemende dorpshuizen stempelen tot 17.00 uur uw startbewijs af. U heeft dus ruim de gelegenheid om onderweg te genieten van de prachtige natuur aan weerszijden van de Maas.

Natuurlijk bestaat ook dit jaar weer de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een authentiek streekgebonden gebouw/bedrijf. Nieuw in het programma is een bezoek aan het atelier van het kunstenaarscollectief Plaka in Megen. Speciaal voor de deelnemers aan de dorpshuizenfietstocht openen zij op 31 augustus hun deuren.

Kortom de bezienswaardigheden onderweg, de prachtige natuur en de gastvrijheid in de dorpshuizen maken deze fietstocht, die voor de achtste keer wordt gehouden, zeer de moeite waard. Kinderen worden extra in de watten gelegd; zij ontvangen bij ieder dorpshuis een verassing.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten: het inschrijfgeld bedraagt  2,50 per deelnemer vanaf 13 jaar (inclusief een gratis consumptie en een kaartje voor de veerpont). Kinderen t/m 12 jaar gratis, tenzij het kind zelf fietst, want dan bedraagt het inschrijfgeld 1,--.

Inlichtingen over de startpunten kunt u opvragen bij: m.elfadly@kabelfoon.nl.