Het Fietspad Langs de Digitale Snelweg
Hoofdmenu Fietsenstalling Fietstochten Wielerparcours Discussiehoek Mountain Biking

De 1e Digitale.Fietspad.Toertocht

Ondanks de matige voorspellingen van het weer voor 19 mei 1996 waren er toch 8 man (waarvan 3 er zelfs geen email adres hadden) aanwezig op het Amstelstation om te beginnen aan de 91 kilometers van de eerste Digitale.Fietspad.Toertocht.

Om eventuele laatkomers een kans te geven toch nog mee te kunen rijden vertrokken we om 10 over twaalf. Al in Diemen bleek dat het tempo voor Martin echt te hoog lag en hij besloot alleen verder te rijden, onderweg hadden we nog iemand opgepikt zodat de groep dus nog steeds 8 man groot was. Het tempo lag aldoor zo net onder of net boven de dertig, met uitschieters naar 35 à 36 km/uur. Het gemiddelde lag echter aldoor zo rond de 28 km/uur.
Zoals uit de routebeschrijving blijkt begon de tocht met een paar grote bogen om Amsterdam, zodat het kon zijn dat je na 14 kilometer fietsen nog steeds een bordje met gemeente Amsterdam tegenkomt. Maar ondertussen was de tocht wel al langs een aantal rustieke stukjes gekomen.
Via de Gein komt de route vervolgens in Abcoude en gaat daarna door naar Baambrugge en Loenersloot. Vooral dit stuk stond er een flinke wind tegen, maar gelukkig waren er een stel vrijwilligers die het kopwerk wilden doen.
Tijd om het Amsterdam Rijnkanaal over te steken.
Via wat gekronkel kwamen we vervolgens in Vreeland aan waar (gelukkig) de brug open stond, zodat we even konden bijkomen en besluiten wanneer de eerste ravitaillering plaats moest vinden.

Meer volgt......

De werkelijke deelnemers

De routebeschrijving en de route op kaart kun je natuurlijk nog steeds bekijken en het staat je ook geheel vrij om de route zelf nog een keer te rijden. Ook kun je nog steeds naar wat foto's die langs de route zijn genomen kijken.

Fietspad langs de Digitale Snelweg 2.1
© 1995-2021 Michiel van Loon


Mister Money
Giveaway of the Day