Het Fietspad Langs de Digitale Snelweg
Hoofdmenu Fietsenstalling Fietstochten Wielerparcours Discussiehoek Mountain Biking

Evenementen kalender


Alle permanente MTB routes


Bilzen Classic

Wielertoeristen moeten er zijn !! Een prachtige sterrit / toertocht voor wielertoeristen met vertrek te Bilzen (B).

Duchenne Heroes

Na tien mooie edities in de Benelux, gaat in 2016 het roer om! Fiets 18 t/m 24 september van Zuid-Duitsland naar Nederland. Duchenne Heroes blijft hetzelfde, maar met compleet nieuwe routes! In zeven dagen van Saarland (DL) naar Eindhoven (NL) over een prachtige route van 700 of 500 kilometer. Fiets mee en word een van de helden. Ontmoet de kinderen waar we het voor doen. Mede dankzij de sponsoring van Duchenne Heroes is er hoop op een medicijn tegen Duchenne. Doe mee en samen trappen we Duchenne de wereld uit.

Fiets 3-Daagse "Fietsen ohne Grenzen"

In het Hemelvaartsweekend van 5 tot en met 7 mei vindt voor de elfde keer de fietsdriedaagse Fietsen ohne Grenzen plaats. Evenals voorgaande jaren zorgt de organisatie ook deze keer weer voor veel plezier en vertier tijdens de route.

Fiets Omloop Flevoland

2016 Fiets Omloop Flevoland Toertocht over 35, 80, 120 en 175 km. MTB tocht over 20, 45 en 55 km. Starten kan vanaf 7.30 uur.

Fietstochten van de NTFU

Fietsochten van het NTFU

Heuvelland Fiets 4-Daagse Valkenburg a/d Geul

Vier dagen lang kunt u dagelijks kiezen uit routes van 25, 40 of 60 km. Dagelijks kunt u van afstand wisselen, zelfs nog onderweg. Alle routes worden conform de voorwaarden van de NTFU uitgezet door de wielervrienden van de Valkenburgse Wieler Club (lid van de NTFU). U volgt de goed zichtbare gekleurde pijlen en geniet van de schitterende natuur en vele vergezichten die het Limburgse Heuvelland te bieden heeft. Aan alles is gedacht: fietsverhuur, afgesloten fietsenstalling, hulp bij pech onderweg, EHBO, rustplaatsen met uitgebreide mogelijkheden voor de inwendige mens en een informatie post die u graag dagelijks adviseert over de route’s.

Honderd Cols tocht


Jan Janssen Classic

Toertocht over 65, 115, 150 of 200 km ATB tocht over 55 of 110 km.

Landelijke ligfietsdagen


Landgoederen fietstocht

De Lions club de Bilt-Bilthoven organiseert een landgoederenfietstocht vanuit De Bilt richting Soesterberg, Amersfoort, Soest. De keuze is 15,30 of 45 km. Dit jaar is het thema "fiets je fit" in het kader van het GGD programma "lekkerfitopschool" . De ideal tocht voor (groot)ouders en kinderen. Bijgesloten gaat de flyer met alle informatie. Er is een loterij met mooie prijzen, waaronder een fiets. De opbrengst gaat naar 2 goede doelen.

Leyetocht

De Leyetocht brabants grootste fietsfeest voor het hele gezin.

Ligfiets evenementen


Meimaand Fietsmaand


Mijl van Mares


Revalidatie Friesland Sponsortocht 2016

Fietst of wandelt u zaterdag 23 april ook mee voor het goede doel? 'Sporten & bewegen mogelijk maken voor mensen met een beperking' Fietsen voor het goede doel - 100, 140 km fietstocht door geheel Friesland - 30 km fietstocht in de omgeving van Beetsterzwaag

Ride for the Roses

Op 4 september 2016 is de 19e editie van de Ride for the Roses in Nederland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker, met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. Deze roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het doel van de Ride for the Roses is samen (zoveel mogelijk) geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding door middel van een unieke fietstocht. In 1997 is Lance Armstrong in Amerika gestart met de Ride for the Roses om op sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek. In 1998 werd in Amsterdam het startschot gegeven voor de eerste Ride for the Roses in Nederland.

Ronde van Noord Holland

Op zaterdag 20 april gaat de 40e Ronde van Noord-Holland van start op drie verschillende locaties: Alkmaar, Hoorn en Oostzaan. Het belooft een speciale editie te worden waarbij extra amusement ingezet wordt ter viering van het jubileum. Ook zal het parcours op diverse plaatsen feestelijk worden aangekleed. Gekozen kan worden uit de traditionele afstanden van 160, 110, 60 en 40 km.

Smikkelroute

Hier vindt u alle informatie over de nieuwste Smikkelroutes rondom Woerden Van Smulpapen en pape-copen .... en IJsjes en kaasmeisjes Fietsend door het prachtig polderlandschap van het Groene Hart, langs traditierijke boerderijen, romantische plaatsen met een rijke historie en tegelijk proeven van overheerlijke producten uit deze streek. Tijdens de Smikkelroute maakt u van alles mee!

Tandem kalender voor België en Nederland


Toer de Soes

Tour de Soes is een fietstocht voor jong en oud. Voor ieder een passende afstand. De routes zijn volledig met borden uitgezet. Iedereen gaat op pad met een banaan en een krentenbol. Op de 15km route voor de kinderen een rustplaats met een ontspanning. Na terugkomst natuurlijk een soesje en nog een gezellige nazit met live muziek. De opbrengsten van deze tocht gaan naar het goede doel. Bij voorkeur naar de jeugd binnen de gemeente. In het verleden zijn diverse sportverenigingen en timmerdorpen door deze tocht van een bijdrage voorzien.

Dit jaar steunen wij:

  • Stichting Dupla, biedt huifbedpaardrijden aan meervoudig gehandicapten. Dit doet zij in haar prachtige accomodatie in Barsingerhorn, maar ook op locatie in de hele provincie Noord-Holland. Dupla stelt zich ten doel om kinderen en volwassenen die meervoudig gehandicapt zijn, toch de sensatie van huifbedpaardrijden te laten beleven.
  • VPG de Vrije teugel, Het doel van onze vereniging is vastgelegd in de statuten: het geven van gelegenheid tot - en het begeleiden van paard- en ponyrijden aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking
  • VVN Schagen met verkeersexamens voor de jeugd
  • de Timmerdorpen in de omgeving.
Daarnaast werken wij samen met het Huisweidfestival.
Stichting Tour de Soes werkt onder auspiciën van Rotaryclub Harenkarspel

Tour for Life

Tour for Life is een schitterende, 8-daagse wielertocht. In een ploeg van zes tot negen renners fiets je van de Italiaanse Alpen naar de Cauberg in Nederland. Iedere dag staat je een nieuwe bijzondere etappe te wachten, van gemiddeld zo'n 150 kilometer.

Prestatie van levensbelang

De deelnemers rijden voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Voor Artsen zonder Grenzen en de miljoenen mensen die zij elk jaar helpen. Elke ploeg brengt minstens 15.000 euro sponsorgeld in. Met het sponsorbedrag van één ploeg verleent Artsen zonder Grenzen meer dan 3.500 slachtoffers direct medische noodhulp.

Hulp voor mensen in nood

De eerste editie van Tour for Life, in september 2009, leverde maar liefst 265.000 euro op. Het doel van de tweede editie: dit geweldige resultaat overtreffen. Met dit geld kunnen de hulpverleners van Artsen zonder Grenzen mensen in nood blijven helpen. Mensen die het slachtoffer zijn van geweld of door een natuurramp of oorlog geen medische zorg, schoon drinkwater of onderdak meer hebben: mensen die anders geen medische zorg zouden krijgen.

Vael Ouwe Toertocht

De Vael Ouwe is een begrip in de lange traditie van fietstoertochten die reeds tientallen jaren door duizenden fietsliefhebbers verreden wordt.

Wielerland Toertocht

Toertocht over 60, 90, 120 en 160 kilometer.

Wierings Mooiste!

Toertocht van 40, 100 en145 km

Zondag 22 juni 2014

Wierings Mooiste is een fietstoertocht in Noord Holland met een recreatief èn een sportief karakter welke wordt gehouden op de zondag van het Westerlander dorpsfeest, waar op die dag ook de Boerenlandfair wordt gehouden.
De tocht kent dit jaar 3 afstanden, 40, 100 en 145 km., allemaal volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. De start en finish is in Westerland.
Deze unieke fietstocht zal u meevoeren langs de meest mooie plekjes op het voormalig eiland Wieringen en de bossen van de Wieringermeer. Kenmerkend is dat deze tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent.
U maakt kennis met vergezichten over de Waddenzee en het glooiende landschap van Wieringen, waar de gekronkelde wegen u van het ene mooie plekje naar het andere loodsen. Tevens doet u de vissershaven van Den Oever aan met zijn prachtige vissersvloot.
De 100 km. brengt ook een bezoek aan het monument op de Afsluitdijk en de 145 km gaat over de Afsluitdijk met het keerpunt in Friesland bij Kornwerderzand.
Alle afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair. Daar kunt u een blijvende herinnering in ontvangst nemen.

Zeuv'mhuuster ATB veldtoertocht

MTB tocht over 25, 45 en 65 km.
Fietspad langs de Digitale Snelweg 2.1
© 1995-2023 Michiel van Loon

Steun de webmaster


Mister Money
Giveaway of the Day