Het Fietspad Langs de Digitale Snelweg
Hoofdmenu Fietsenstalling Fietstochten Wielerparcours Discussiehoek Mountain Biking

Fietstocht naar Ankeveen

Deze tocht is ongeveer 50 km lang. Het startpunt is voor het Amstelstation.

Via het fietspad dat voor het station langs loopt richting Bijlmer. Als het fietspad naar rechts buigt ook rechts aanhouden. Voor het spoorweg viaduct de weg oversteken en het fietspad langs de Weespertrekbvaart volgen.

2e weg linksaf naar beneden, (Kruislaan), onder autosnelweg door, bij verkeerslichten rechtdoor.

Bij de ijsbaan rechtsaf, achter het Ajax-Stadion langs, rechtdoor via brug over snelweg en houten bruggetje, links aanhouden, links af de Arent Krijtstraat in.

Rechtdoor via Martin Luther Kinglaan tot de Oud Diemerlaan.

Linksaf op fietspad over de spoorbaan en onder de snelweg door, direct rechtsaf tot over de brug naast de snelweg, naar beneden tot aan de T-kruising, linksaf. Voorbij bord doodlopende weg doorrijden tot aan het Amsterdam Rijnkanaal.

Rechtsaf, fietspad Eigen Weg Rijkswaterstaat volgen, voor het viaduct rechtsaf. Bij de T-kruising linksaf, viaduct over en langs MAXIS via Muiden, richting Muiderberg tot aan de kruising Lelystad-Naarden Vesting-Muiderberg (in geval van twijfel altijd de richting keizen die het meest rechtdoor is).
Rechtsaf de Goog op, over de snelweg en onder het spoor door, wit klapbruggetje over.

--Let op, na ongeveer 3 kilometer komt een ONBEWAAKTE spoorwegovergang--.

Over de overgang doorrijden tot aan de Vecht, links af bij richtingsbord 's Gravenland, langs de Vecht, rechtsaf over bruggetje tot aan de betonweg. (Loodijk, Weesp-Bussum).

Weg oversteken, rechtsaf tot aan 1e weg, daar linksaf richting Nederhorst den Berg, opnieuw langs de Vecht tot aan de klapbrug.
Voor deze brug linksaf, (zie richtingsbord Ankeveen 6, via het Googpad tussen de Ankeveense plassen door.

Bij einde betonpad bij huisjes, linksaf wit bruggetje over. Fietspaadje volgen richting Ankeveen. Aan het einde van het fietspaadje linksaf. in Ankeveen helemaal doorrijden tot de T-kruising.
Linksaf op het fietspad richting Weesp. Over de hoge brug over het Amsterdam Rijnkanaal tot aan de eerste verkeerslichten.
Zicht op de Gein bij Driemond (127K)

Rechtsaf Driemond in, links over de 1e klapbrug en meteen weer linksaf over de Lange Stammerdijk, het dorp door, langs de Weesper Trekvaart naar Diemen.
Langs het eindpunt van tramlijn 9, onder het spoor door direct rechtsaf, over de Prins Bernhardlaan tot aan de T-kruising, linksaf de Prinses Beatrixlaan volgen tot aan de T-kruising.

Rechtsaf de Arent Krijstraat in, direct weer links- en dan rechtsaf de Diemerkade op.

Linksaf over het houten bruggetje en vervolgens de brug over de snelweg over achter het Ajax stadion langs naar de Kruislaan.
Linksaf en vervolgens rechtdoor blijven rijden, onder de autosnelweg door en op de dijk langs de Weesper Trekvaart rechtsaf. Vanaf hier rechtdoor rijden tot je weer bij het Amstel Station bent.

Fietspad langs de Digitale Snelweg 2.1
© 1995-2021 Michiel van Loon